Recept: Chocolade Brownie
Doe je ogen dicht en denk aan een heerlijk stukje chocolade brownie! Loopt het water je al in je mond? En wist je dat dit recept vrij eenvoudig te maken is, dankzij Donna Hay met een vleugje Ridder Catering + Events?
Ingrediënten
- 185gr meel
- 275gr bruine basterdsuiker
- 200gr pure chocolade in stukjes
- 250gr roomboter
- 4 eieren
- 35gr cacaopoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- mespuntje zout
Zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de boter in een steelpan & voeg al roerend de pure chocolade (uit het zakje) op een laag vuurtje, tot de chocolade gesmolten is. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen.
Doe de eieren in een mengkom & meng het met de inhoud van deze pot even door elkaar.
Voeg het chocolade boter mengsel toe & meng het geheel door elkaar.
Giet het mengsel in een bakvorm van 20 cm, bekleed met bakpapier & bak de brownies in 40-50 minuten af, of tot je met een cocktailprikker erin prikt & deze er schoon uit komt.
Laat de brownie langzaam afkoelen in de bakvorm voordat je gaat snijden. Serveer warm of koud. Dit recept is voor ongeveer 16 porties.