Recept: Chocolade brownie

Recept: Chocolade Brownie

Doe je ogen dicht en denk aan een heerlijk stukje chocolade brownie! Loopt het water je al in je mond? En wist je dat dit recept vrij eenvoudig te maken is, dankzij Donna Hay met een vleugje Ridder Catering + Events?

Ingrediënten

Zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt de boter in een steelpan & voeg al roerend de pure chocolade (uit het zakje) op een laag vuurtje, tot de chocolade gesmolten is. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen.

Doe de eieren in een mengkom & meng het met de inhoud van deze pot even door elkaar.

Voeg het chocolade boter mengsel toe & meng het geheel door elkaar.

Giet het mengsel in een bakvorm van 20 cm, bekleed met bakpapier & bak de brownies in 40-50 minuten af, of tot je met een cocktailprikker erin prikt & deze er schoon uit komt.

Laat de brownie langzaam afkoelen in de bakvorm voordat je gaat snijden. Serveer warm of koud. Dit recept is voor ongeveer 16 porties.

Tafelmanieren voor thuis en in een restaurant

Tafelmanieren voor thuis en in een restaurant

Hoe heurt het nou aan tafel? Twijfel je soms over het bestek of in welk glas de rode wijn nou moet? In een restaurant zetten ze het voor je neer, maar thuis weet je niet meer hoe het ook alweer zat? Lees dan verder voor een paar etiquette regels. 

Het servet
Zodra je in een restaurant aan tafel gaat, ontvouw je het servet (dus niet uitkloppen) en leg je deze op je schoot. In sommige luxere restaurants wordt het door een kelner gedaan, maar dan mag je er ook voor kiezen het zelf te doen.

Tot het einde van de maaltijd blijft het servet op je schoot liggen, dus veeg ook niet je mond ermee af, en snuit er ook absoluut niet in. Als je de tafel verlaat, vouw het servet op en plaats het links van je bord.

Als je bij iemand thuis bent, begint het diner als de gastheer (of vrouw) zijn servet uitvouwt. Jij volgt door hetzelfde te doen en het servet op je schoot te leggen. Het einde van de maaltijd geeft de gastheer aan door zijn servet op tafel te leggen. Wederom volg jij zijn voorbeeld.

 

Tijd voor een feest, en nu?

Tijd voor een feest, en nu?

Ben je van plan om een feest te organiseren? Dan komt daar best veel bij kijken! Wij hebben een checklist gemaakt om het wat makkelijker voor je te maken. Alle groene punten op de checklist kunnen worden georganiseerd door Ridder Catering + Events.

Tenminste zes weken voor het feest, het liefst zo vroeg mogelijk
❏ Prik een datum (hou rekening met vakanties, feestdagen + evenementen)

❏ Vraag een verlofdag aan rondom de feestdatum
❏ Stel een budget vast + maak een begroting
❏ Stel de gastenlijst samen
❏ Wil je een thema: bv tuinfeest, barbecue, winterfeest etc.
❏ Kies een locatie: thuis, in een zaal of op locatie?
❏ Boek entertainment (Band, DJ, clown, goochelaar etc.)
❏ Maak een afspraak met Ridder Catering + Events

Tenminste vier weken voor het feest
❏ Maak een verlanglijst
❏ Verstuur uitnodigingen
❏ Vier je het thuis, licht je buren dan in
❏ Bedenk hoe je het feest wilt versieren (decoratie & huurmaterialen)
❏ Zorg voor een fototoestel of regel een fotograaf

Tenminste twee weken voor het feest
❏ Maak een definitieve gastenlijst

❏ Geef (di)eetwensen door aan Ridder Catering + Events
❏ Maak een lijst met alle praktische benodigdheden

Tenminste enkele dagen voor het feest
❏ Wat trek je aan?
❏ Doe inkopen, indien nodig
❏ Maak een Spotify-lijst met muziek die bij je thema past

Tenminste één dag voor het feest
❏ Zet de (huur)meubels klaar en versier de feestlocatie
❏ Vervoer de benodigheden en boodschappen naar je locatie als je het niet thuis viert
❏ Loop de laatste afspraken met Ridder Catering + Events na

De dag van het feest
❏ Begin met de laatste zaken ter voorbereiding
❏ Maak je klaar
❏ Geniet

Na het feest
❏ Ruim de locatie op en maak schoon
❏ Verstuur bedankjes

Kortom, geef de meeste punten op de checklist uit handen aan Ridder Catering + Events en je feest-stress is onder controle.

We kunnen elke locatie omtoveren naar wens of in jouw thema. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Vier het leven!

Bubbels

Cabaret + muziek + diner in Bleiswijk op 15 december!

Cabaret + muziek + diner in Bleiswijk op 15 december!

Op zaterdag 15 december 2018 zal in Theater ’t Web in Bleiswijk een avondvullende voorstelling worden gegeven in samenwerking met ons, Ridder Catering + Events.

Lust’ is een avondvullend muzikaal theaterdiner in vier ‘gangen’. Afwisselend krijgt u een heerlijke maaltijd en topcabaret van Marjolein ‘Berini’ Meijers voorgeschoteld. De toegangsprijs is dus inclusief een volledig diner!

Het begrip avondvullend programma krijgt dankzij Marjolein Meijers en haar muzikale begeleiders Walter en Onno Kuipers een geheel nieuwe lading. Met de flair van een chef-kok, de gevoelige smaakpapillen van een sommelier en de liefde van een moeder serveren Marjolein ‘Berini’ Meijers en haar muzikanten een uitdagende en hongerig makende, culinaire show. Lust is de opvolger van het succesvolle theaterdiner ‘Hongerig Hart’.

Tussen de gerechten van ‘Lust’ door wordt u een heerlijke, winterse maaltijd voorgeschoteld. Dit diner is een samenwerking van Theater ’t Web met Ridder Catering + Events uit Bergschenhoek.

Voorstelling inclusief diner zijn €35 op 15 december in Theater ’t Web (klik hier voor toegangskaarten)